Bune practici în valorificarea și transferul de cunoștințe în comunitatea educațională

Bune practici în valorificarea și transferul de cunoștințe în comunitatea educațională

BUCURESTI – 18 noiembrie 2021

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Școala Metropolitană ARC din București a organizat miercuri 17 noiembrie, activitatea “ Bune practici în valorificarea și transferul de cunoștințe în comunitatea educațională” – diseminare a rezultatelor proiectului 2020-1-RO01-KA101-079591: “Comunitate Educațională Rezilientă: #PROFESOR21″, co-finanțat printr-un grant Erasmus+.

Bandă desenată creată în aplicație de elvii clasei a VI-a

Bandă desenată creată în aplicație de elvii clasei a VI-a

 “Creativity is as important now in education as literacy and we should treat it with the same status.” 

Sir Ken Robinson

 

Activitatea“ Bune practici în valorificarea și transferul de cunoștințe în comunitatea educațională” a fost transmisă online pe platforma zoom și a fost susținută de profesorii Școlii Metropolitane ARC care au  participat la cursurile structurate ” The 4Cs: Creativity, Critical Thinking, Communication and Collaboration in Schools” (#EuropassTeacherAcademy) și “Game-Based Learning and Gamification” (https://www.facebook.com/ITCErasmus/). La activitate au asistat profesori de limba română, informatică și coordonatori de proiecte din mai multe școli din București și din țară.

Punctul central al activității metodice a fost lecția interdisciplinară de la clasa a VI-a, predată de echipa de profesorii Claudiu Geles și Elena Călin (informtică): “Cum implementăm strategiile GBL în lecțiile noastre?

“De unde vine creativitatea?” – Povestire digitală

Echipa de profesori, care a aplicat în mod creativ experiența de învățare, a împărtășit și câteva dintre achizițiile de la cursul urmat în proiectul Erasmus+

1. Strategii și exemple de implementare cu succes prin încorporarea în activitatea la clasă și în scoală a celor 4 C-uri, Creativitate, Gândire critică, Comunicare și Colaborare- competențe cheie din secolul XXI. – prof. drd. Claudiu Geles, profesor de limba română.

2. Privire de ansamblu asupra Game-Based Learning (GBL). Învățarea bazată pe jocuri – Practici educaționale în Europa; Utilizarea jocurilor și a strategiilor de joc pentru îmbunătățirea învățării; Gândirea critică și creativă prin jocuri. (prof. gr. I, Isabela Mihăilescu)

Doamna prof. Cosmina Bran, inspector în Inspectoratul Școlar al Municipiului București, a adresat întrebări și a felicitat elevii și profesorii !

Așteptăm cât mai mulți colegi la activitățile de diseminare organizate de Școala Metropolitană ARC, care vor continua pe parcursul întregului an a școlar 2021-2022!

 

 

Despre FUNDATIA ROMANIAN BUSINESS SCHOOL-SCOALA METROPOLITANA ARC

Şcoala Metropolitană ARC – Viitorul începe aici

Înfiinţată în anul 2008, Şcoala Metropolitană ARC este acreditată de către Ministerul Educației Naționale, prin ordinul de ministru numărul 3635 din 29.04.2013, trecând prin toate fazele de evaluare, recunoastere și certificare a calităţii educaţiei oferite. Școala funcționează în prezent pe 3 niveluri de studiu (preșcolar, primar și gimnazial). Reacreditare nivel primar, prin evaluare externă periodică-hotărârea ARACIP nr.1 din 11.01.2021.
Acreditare gimnaziu prin O.M.E.C. nr.3856/30.03.2020

Bune practici în valorificarea și transferul de cunoștințe în comunitatea educațională
Scroll to top